"Παίζω με τους άθλους του Ηρακλή" Γ΄Δημοτικού

Στις 19/5/2022 είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας την κα Μαρία Τερζάκη, ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό, η οποία υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω με τους άθλους του Ηρακλή» το οποίο ήταν  βασισμένο στους άθλους του Ηρακλή, με αφορμή τη σειρά ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ και τα βιβλία της Μαρίας Αγγελίδου (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρά τη δραματοποιημένη αφήγηση των άθλων του Ηρακλή, όπως τους απέδωσε με σύγχρονο τρόπο η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου, ενώ παράλληλα συνέλεξαν πληροφορίες που χρειάστηκαν στις δραστηριότητες που  ακολούθησαν.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά εντόπισαν στον χάρτη το ταξίδι του Ηρακλή, αναγνώρισαν τους άθλους όπως αυτοί απεικονίζονται σε αγγεία και γλυπτά και στη συνέχεια διασκέδασαν φτιάχνοντας σε ομάδες tableaux vivants (ακίνητες εικόνες). Ανακάλυψαν τη σχέση των άθλων με τα μεταλλεύματα και τα υδραυλικά έργα, εξερεύνησαν τη σημασία και τον συμβολισμό των άθλων για τον σύγχρονο κόσμο και τέλος, τους προτάθηκε να δημιουργήσουν τα ίδια τον δέκατο τρίτο άθλο του Ηρακλή, βάζοντας τον ήρωα να σώσει την ανθρωπότητα από ένα σύγχρονο πρόβλημα.