ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ

Ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων τη Δευτέρα 10-5-2021, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1. Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων: Για την ώρα το πρόγραμμα της δια ζώσης διδασκαλίας είναι το ίδιο που ίσχυε και πριν την αναστολή των μαθημάτων

2. Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για COVID-19: Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για COVID-19 είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ για τους μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων με βάση την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αριθμό 50209/ΓΔ4/05-05-2021 και την Κ.Υ.Α. με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.27707/2021(ΦΕΚ Β΄1825/05.05.2021)      Σας παρακαλούμε να προμηθευτείτε ΑΜΕΣΑ από το φαρμακείο το self test για να προλάβετε τυχόν ελλείψεις. Απαιτούνται ΔΥΟ αυτοδιαγνωστικές δοκιμασίες ελέγχου (self test), προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα. Η προμήθεια των self tests από τα φαρμακεία, ξεκίνησε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 για το πρώτο διαγνωστικό τεστ ενώ για το δεύτερο θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.  Συνιστούμε τα τεστ να γίνονται κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ.

1. Είσοδος στο σχολείο – επίδειξη της σχολικής κάρτας: Για τη συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα είναι απαραίτητη η προσκόμιση της σχολικής κάρτας για COVID-19 με αρνητική δήλωση αποτελέσματος.  

 Για την αποφυγή συνωστισμού στην είσοδο του σχολείου, προτού περάσουν το κατώφλι οι μαθητές θα ενημερώνουν ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ τους εφημερεύοντες για την κατοχή της κάρτας. Στη συνέχεια Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική  κάρτα εντός της τάξης στους/στις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την 1η ώρα. Η σχολική κάρτα θα αναφέρει το αρνητικό αποτέλεσμα της αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου.

 Αν ΤΥΧΌΝ μαθητής δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα, τότε δεν θα γίνεται δεκτός στην τάξη, θα λαμβάνει απουσία και θα απομακρύνεται από το σχολείο συνοδευόμενος από τον γονιό του. Στην περίπτωση που έχει αποχωρήσει κάποιος γονιός, ενώ ο μαθητής δεν διαθέτει σχολική κάρτα, θα ειδοποιείται να επιστρέφει άμεσα και να παραλάμβανει το παιδί.

    Κεράσματα γλυκών: Στο εξής  απαγορεύεται κάθε είδους κέρασμα (για γιορτή, γενέθλια) σε άλλα παιδιά εντός του σχολικού χώρου για  λόγους ασφάλειας.         

   ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΣΗΣ!!

    Ότι πέρα από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση μάσκας θα ισχύει και για την

  • Προσέλευση μαθητών
  •  Αποχώρηση μαθητών
  • Διαλείμματα μαθητών (εκτός από την ώρα που τρώνε) 
  • Παραμονή των μαθητών στο σχολείο 

      Οδηγίες για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test)

1. Η προμήθεια του self-test γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο στους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών. Χρειάζεται ο Α.Μ.Κ.Α και η αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης του γονέα/κηδεμόνα που θα πάρει το τεστ.

2. To self -test στα παιδιά γίνεται από τους γονείς τους στο σπίτι έως και είκοσι τέσσερις ώρες ΠΡΙΝ έρθουν στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με οδηγίες για τη διενέργεια του self-test: https://youtu.be/uqy9EtE1uuE

3. Μετά τη διενέργεια του τεστ οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα εδώ:. https://dilosi.services.gov.gr/login/?next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/ Για τη σύνδεση στην πλατφόρμα χρειάζονται οι κωδικοί του taxisnet.

4. Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα  σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία οι γονείς εκτυπώνουν και τη δίνουν στο παιδί για να την έχει μαζί του στο σχολείο.

5. Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικόεκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος η οποία και εκτυπώνεται.  Στη συνέχεια οι γονείς θα πρέπει να μεταβούν με το παιδί, μέσα σε 24ώρες, σε μια δημόσια δομή,  για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να γίνει αυτό όλη η οικογένεια παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

6. Εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή και το παιδί επιστρέφει στο σχολείο έχοντας μαζί του αυτή τη βεβαίωση.

7. Εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.

8. Αν ο γονιός δεν διαθέτει εκτυπωτή  μπορεί να κάνει χειρόγραφη τη δήλωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου.

Καλή επάνοδο σε όλους και όλες μας με ασφάλεια!!! 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ