Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα, 14/9/2020, στις 11:00 π.μ. 

Την ημέρα εκείνη τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες, αφού δεν θα μοιραστούν βιβλία ( αντίθετα με τα προβλεπόμενα, αφού κρίνουμε ότι κάτι τέτοιο θα δυσκολέψει τα πράγματα την πρώτη μέρα. Τα βιβλία από τις 15/9...) 

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10.45 π.μ. τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκες, αποστάσεις, απολύμανση των χεριών), ως εξής: 

Α΄τάξη από την οδό Ιωαννίνων, από την κεντρική είσοδο με τα "βιβλία". Εκεί θα τους περιμένουν οι δασκάλες τους και θα τους συνοδεύουν στο προαύλιο.

Β΄& Γ΄τάξη από την Ιωαννίνων από τη διπλανή είσοδο. Προχωρούν κυκλικά από το θέατρο και εισέρχονται στο κτήριο από την είσοδο του προαυλίου. Ανεβαίνουν στον α΄όροφο και μπαίνουν στις αίθουσές τους όπου θα τους περιμένουν οι δασκάλες τους. Με εξαίρεση το Γ2 που η αίθουσά του είναι στον β΄όροφο.

Δ΄, Ε΄&  ΣΤ΄  από την οδό Κυζιρίδη. Περνούν μέσα στο κτήριο και κατευθύνονται στον β΄όροφο και μπαίνουν στις αίθουσές τους , όπου θα τους περιμένουν οι δάσκαλοί τους.

Ο αγιασμός θα ξεκινήσει στις 11.00 πμ στον αύλειο χώρο με εκπροσώπους των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι εκπρόσωποι των μαθητών θα είναι όλοι οι μαθητές της Α΄τάξης και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών θα είναι οι δασκάλες της Α΄ τάξης και όλοι οι συνάδελφοι των μαθημάτων ειδικοτήτων. Τα παιδιά προτού ξεκινήσει ο Αγιασμός θα έχουν τοποθετηθεί σε ασφαλείς αποστάσεις. 

Μετά το πέρας του Αγιασμού  ο ιερέας θα επισκεφτεί  εντός κτηρίου όλα τα τμήματα για ευλογήσει και τους υπόλοιπους μαθητές και εκπαιδευτικούς και να τους ευλογήσει.

Στις 11.3Ο πμ  οι μαθητές θα αποχωρήσουν από τις ίδιες ακριβώς εισόδους μπήκαν και θα σχολάσουν  με ευθύνη των γονέων τους.

Τα αδερφάκια θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν τη Δευτέρα από την είσοδο του μικρότερου σε ηλικία αδελφού.

Όλοι οι γονείς, κατά τη διάρκεια του Αγιασμού θα παραμείνουν εκτός του αύλειου χώρου και θα περιμένουν τους μαθητές να τους παραλάβουν. 

Όσοι επιθυμείτε βεβαίωση επίσκεψης στο σχολείο, προκειμένου να εξασφαλίσετε άδεια από την εργασία σας την ημέρα εκείνη  , στείλτε σχετικό μήνυμα  στη δνση [email protected].gr   και θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά

Η είσοδος των Γονέων –Κηδεμόνων, στο εξής, θα γίνεται μόνο για σοβαρούς λόγους κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Διευθυντή του σχολείου και τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Περισσότερες ανακοινώσεις που θα αφορούν τις συνθέσεις των τμημάτων και τους δασκάλους , τους μετεγγραφέντες μαθητές, τις λίστες με τα υλικά κλπ,  σύντομα!!

Οι ανακοινώσεις ανεβαίνουν παράλληλα και στην ιστοσελίδα μας  1dimpefkis.gr

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!