Εγγραφές 2020-2021

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΥΚΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2021-2022

Οι αιτήσεις εγγραφών των μαθητών και μαθητριών της Α΄ τάξης (οι γεννηθέντες από 1-1-2015 έως 31-12-2015) σύμφωνα με τις διατάξεις της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Φ.6/22511/Δ1/25-2-2021  ξεκινούν τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021 και λήγουν την Παρασκευή 19  Μαρτίου 2021.

Παρακαλούμε θερμά  να αποφευχθεί κατά  το δυνατό το ενδεχόμενο της μαζικής προσέλευσης και συμφόρησης κατά τις 2,3 τελευταίες ημέρες της προθεσμίας... Οι εγγραφές  θα πραγματοποιούνται  με φυσική παρουσία των  γονέων από 11.00 πμ έως 14.00 και αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ: 2108068520 (Απαραίτητο λόγω έκτακτων υγειονομικών μέτρων).

Φτάνοντας έξω από την είσοδο του σχολείου (ελλείψει θυροτηλεφώνου) ενημερώνετε εκ νέου τηλεφωνικά τον διευθυντή για την άφιξή σας. Εισέρχεστε φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και γάντια. Εκεί θα υπάρχει ένα τραπεζάκι με αιτήσεις εγγραφής. Με δικό σας στυλό συμπληρώνετε μία και κατόπιν, μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω, την εσωκλείετε σε χάρτινο φάκελο Α4 που έχετε φέρει μαζί σας και τον παραδίδετε στο γραφείο του διευθυντή ,στον Α΄ όροφο. Αυτός με τη σειρά του ελέγχει το φάκελο και  τις προσεχείς ημέρες  σας ενημερώνει για τυχόν εκκρεμότητες (παρακαλούμε όμως αυτές να αποφευχθούν και προσερχόμενοι στο σχολείο να φροντίσετε να έχετε όλα τα απαραίτητα μαζί σας).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  για τη εγγραφή είναι τα παρακάτω:

1.  Αίτηση -Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής, που συμπληρώνεται στο σχολείο (αν     επιθυμείτε να την έχετε προσυμπληρωμένη, πατήστε ΕΔΩ

2.  Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο (αν πρόκειται για το 2ο,3ο,4ο Νηπιαγωγείο Πεύκης θα την εξασφαλίσουμε εμείς από τον/την προϊστάμενο του Νηπιαγωγείου. Αν πρόκειται για ιδιωτικό Νηπιαγωγείο μας την φέρνετε εσείς)

3.  Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου με τα στοιχεία του παιδιού και της σελίδας των προβλεπόμενων εμβολίων( 4 δόσεις DTP, 4 δόσεις ΟΡΥ και δύο δόσεις του MMR).  Οι γονείς που για οποιουσδήποτε λόγους δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση ιατρικής αντένδειξης από : α) Περιφερειακά Γενικά Νοσοκομεία, ή β) Δ/νσεις Υγιεινής της οικείας Νομαρχίας, ή γ) Ιατροκοινωνικά Κέντρα, ή δ) Ασφαλιστικούς φορείς, ή ιδιώτες ιατρούς, σύμφωνα με τον κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν.3418/28-11-2005(τ. Α’ ΦΕΚ 287)

4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή [λογαριασμός ΔΕΚΟ (λογαριασμός ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ) ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν γίνονται δεκτοί λογαριασμοί ΟΤΕ ή άλλων παρόχων τηλεφωνίας, καθόσον δεν αποτελούν Δ.Ε.Κ.Ο., όπως επίσης, και απλές δηλώσεις φιλοξενίας, εκτός αν αναφέρονται στη φορολογική δήλωση του φιλοξενούντος ή το συμβόλαιο μίσθωσης κατοικίας υπογεγραμμένο από την εφορία ή Έντυπο Ε1 Φορολογικής δήλωσης

Τα όρια και το χάρτη της περιοχής του σχολείου μας θα τα βρείτε ΕΔΩ

5.  Το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ) ( Κατεβάστε το έντυπο από ΕΔΩ . Το ΑΔΥΜ καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Εδώ καταλαβαίνουμε πώς μπορεί να υπάρξει δυσκολία και καθυστέρηση. Προσπαθήστε το κι αν δεν καταφέρετε, το προσκομίζετε εν καιρώ, όχι πάντως ύστερα από τις 31 Μαρτίου)

6.  Πιστοποιητικό γέννησης   (Εκδίδεται  αυτεπάγγελτα από το σχολείο μας μέσω του Πληροφορικού Συστήματος my school του Υ.ΠΑΙ.Θ)

Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από ΚΕΣΥ  ή δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής. Συμπληρωματικά κατατίθεται Έγγραφο επιμέλειας κηδεμονίας.

Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας ένα αποδεικτικό των στοιχείων ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας).

Προαιρετικά

Φοίτηση στο Ολοήμερο

Η παρακολούθηση του Ολοήμερου Προγράμματος είναι προαιρετική. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 

 (νέα Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ Φ.6/22511/Δ1 της 25-2-2021).

 Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο η οποία  συμπληρώνεται στο σχολείο (θα υπάρχει επίσης στο τραπεζάκι, στην είσοδο). Αν επιθυμείτε να την έχετε προσυμπληρωμένη, πατήστε ΕΔΩ

 Το πρόγραμμα του Ολοήμερου Σχολείου ξεκινά καθημερινά στις 13.15 και ολοκληρώνεται στις 16.00. Σας παρέχεται η δυνατότητα για την ενδιάμεση αποχώρηση του παιδιού σας από το Ολοήμερο Σχολείο στις 15.00 κατόπιν δήλωσής σας στην αίτηση.Επιπρόσθετα, το παιδί σας έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της Πρωινής Ζώνης, με την προϋπόθεση ότι θα φοιτήσει στο Ολοήμερο Σχολείο. Η Πρωινή Ζώνη ξεκινά στις 07.00 π. μ. . Η προσέλευση της Πρωινής Ζώνης ολοκληρώνεται στις 07.15 π.μ.

Παρακαλούμε για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον  (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/loimoxi-apo-to-neo-koronoio-covid-19-odigies-profylaxis-gia-to-koino)

ΠΡΟΣΟΧΗ!!  Επειδή οι  εγγραφές των μαθητών/τριών θα γίνονται με ελληνικούς χαρακτήρες, τα δικαιολογητικά εγγραφής πρέπει να είναι (όπου απαιτείται), επίσημα μεταφρασμένα είτε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών είτε από πιστοποιημένο δικηγόρο για το σκοπό αυτό.

Επισημαίνουμε ότι οι εγγραφές θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Υ.Γ. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία καλέστε στο τηλ: 2108068520 ή αποστείλετε e-mailmail@1dim-pefkis.att.sch.gr