Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Απρίλιος 2022

 

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

 

 Οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας σε συνεργασία με τους μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου   Λυκόβρυσης δημιούργησαν ένα Παιχνίδι Διαφυγής με τίτλο «Απόδραση από την Ιστοπαγίδα», με το οποίο λάβαμε μέρος     στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με θέμα «To report και το block στο διαδίκτυο είναι     θάρρος», που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet4Kids).

 Το έργο αυτό θα το παρουσιάσουμε στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αττι  από 10 – 14  Μαΐου 2022.

 Το παιχνίδι μας δημιουργήθηκε στο ψηφιακό διαδικτυακό εργαλείο Genially και περιλαμβάνει 6 αποστολές, οι οποίες πρέπει να   ολοκληρωθούν με επιτυχία για να κατορθώσουμε να αποδράσουμε. Οι αποστολές πραγματεύονται σοβαρά θέματα σχετικά με το διαδίκτυο   και στόχος μας είναι η αφύπνιση όλων για υπεύθυνη και ενεργητική στάση σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

 

 

 

  

 

Κατηγορία Δράσεις