ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΟΣΟΙ ΤΥΧΟΝ  ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΣΔ , ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

 Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούνται τα σχολεία να ενημερώσουν σχετικά τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μαθητές των Νηπιαγωγείων και της Α' τάξης Δημοτικού Σχολείου, αλλά και κάθε μαθητή/τριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης το ΠΣΔ οτι μπορούν να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

·         Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.

·         Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Είναι αυτός που αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των προηγούμενων ετών.

·         Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α' και Β' Τάξεων Δημοτικού Σχολείου που πιθανόν δεν γνωρίζουν τον ΑΜ του μαθητή μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για να τον πληροφορηθούν.

·         Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.

·         Στο πεδίο «Τμήμα» αν υπάρχει μόνο ένα τμήμα, πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1.

·         Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ : www.eody.gov.gr/komy-testing-eody/ 

 

ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΤΗΝ 1Η, 3Η ΚΑΙ 5Η ΗΜΕΡΑ ( ΔΗΛ ΠΕΜΠΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΑ) 

ΑΠΟ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ 1Η ( ΠΕΜΠΤΗ) ΚΑΙ 5Η (ΔΕΥΤΕΡΑ) ΡΑΠΙΝΤ
 
 ΚΑΙ 2Η (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ),3Η (ΣΑΒΒΑΤΟ) ,4Η (ΚΥΡΙΑΚΗ) ΣΕΛΦ. 
 
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΑ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ 2108027753 Η΄2108068520 
 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ

 

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022. 

Σελίδα 1 από 79