Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διάβασαν το βιβλίο του κ. Βασίλη Παπαθεοδώρου "Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας". Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο με κεντρικό μήνυμα ότι η αγάπη και η φιλία νικά τα πάντα. Οι ήρωές του διακατέχονται από ειλικρινή αισθήματα αγάπης, φιλίας και αμοιβαιότητας προς το συνάνθρωπο, αλτρουισμού και ανιδιοτέλειας , ιδανικά που θα έπρεπε να έχει κάθε νέος άνθρωπος. Η πάπια στο ταξίδι της αναδεικνύει  τα μεγάλα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη μας,  με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους νεαρούς αναγνώστες.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης επεξεργάστηκαν το βιβλίο, έκαναν κατασκευές και την Πέμπτη 24 Ιουνίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τον συγγραφέα του βιβλίου. Ο κ. Παπαθεοδώρου συνομίλησε με τους μαθητές και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους. Σε λίγες μέρες θα μπορέσουμε όλοι να παρακολουθήσουμε το βίντεο της διαδικτυακής εκδήλωσης. 
 
 
 

Την τελευταία ημέρα, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, δε θα γίνουν μαθήματα σύμφωνα με το Π.Δ.79/2017. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρθουν στο σχολείο κανονικά (8.00-8.15), θα περάσουν στις τάξεις τους για να αποχαιρετήσουν τους/τις εκπαιδευτικούς και θα παραλάβουν τους ελέγχους και τον Τίτλο Προόδου ή Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών (για τη ΣΤ τάξη).  Αμέσως μετά ( 9.00 πμ) θα αποχωρήσουν από τις συνήθεις  εξόδους με δική σας  ευθύνη .

 

Σας ενημερώνουμε ότι η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή και το ΚΟΙΠΑΠ (Δημοτική Βιβλιοθήκη) του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: 

"Διαδραστικό Παιχνίδι Ερωτήσεων με τον συγγραφέα κ. Παπαθεοδώρου Βασίλη".
Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και ώρα 18:30 μέσω της πλατφόρμας zoom και θα συμμετέχουν οι μαθητές της Στ' τάξης του σχολείου μας. Με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου "Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας" οι μαθητές της Στ΄ τάξης θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα του κ. Παπαθεοδώρου, να υποβάλλουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα ζητήματα οικολογικού ενδιαφέροντος που θίγονται στο βιβλίο.  
Στα συνημμένα θα βρείτε την αφίσα της εκδήλωσης που φιλοτέχνησε η εικαστικός του σχολείου μας κ. Δημοπούλου Θεώνη με μαθητές της Στ΄ τάξης.

Περισσότερες πληροφορίες στα συνημμένα έγγραφα

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στα Πρότυπα και  Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. & ΠΕΙ.Σ.) ορίζεται από την 28η Μαΐου έως την 17η Ιουνίου 2021.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

 Mια πρωτοβουλία για  εθελοντική δράση κάποιων  μαθητών του Στ2 των:Ανδρικόπουλου Χάρη,  Γκογκετζίδη Στέλιου, Ρουσόπουλου Γιάννη  και Χριστόπουλου Ηλία, οι οποίοι την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ενώ την επομένη ήταν παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, πήραν την απόφαση να καθαρίσουν το άλσος Κάσδαγλη κοντά στο 1ο γυμνάσιο Πεύκης. 
 
Μπράβο παιδιά για την ωραία πρωτοβουλία κι ευχόμαστε να αποτελέσετε παράδειγμα προς μίμηση τόσο για τον κόσμο του σχολείου μας , όσο και για όλους  τους δημότες του δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης.
Και πάλι συγχαρητήρια!
 
Ο Δντης 
Στάθης Σπαθιάς

Εγκύκλιος προϋποθέσεων και διαδικασιών: α) για την έγκριση παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης

β) για την έγκριση στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

γ) για την έγκριση στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το διδακτικό

Λεπτομέρειες στα συνημμένα έγγραφα

Στα συνημμένα έγγραφα θα διαβάσετε απαραίτητες πληροφορίες του ολοκληρωμένου πρόγραμματος αντιμετώπισης κουνουπιών από την Περιφέρεια Αττικής

Σελίδα 1 από 75