Σύμφωνα με ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες για τα προγράμματα του ΠΕΑΠ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ -ΠΕΥΚΗΣ

Drastiriotites Dimos_Pefkis (yumpu.com)

 
Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ως και την τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10) και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

 

 

Όλες οι λεπτομέρειες στο συνημμένο έγγραφο

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ

«8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας  και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, να προβούν, κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Οι ανωτέρω δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις (π.χ. τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι, χορός, εκδηλώσεις αναφοράς/ιστορικής αναδρομής κ.ά.) διάρκειας 120 λεπτών, υλοποιούνται αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών κάθε σχολικής μονάδας.

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. Υπό αυτό το πνεύμα, σε κάθε σχολική μονάδα η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

Επισημαίνεται με έμφαση ότι κατά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των ανωτέρω δράσεων με ευθύνη των Διευθυντών/Διευθυντριών και των Προϊσταμένων των οικείων σχολικών μονάδων, των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), των Συντονιστών Εκπαίδευσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κλάδου ΠΕ11 τηρούνται απαρέγκλιτα τα οριζόμενα σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν (α) στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2 και (β) στα κατά τόπους μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία στον τομέα της υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του COVID-19.

Οι απαραίτητες πληροφορίες στα συνημμένα έγγραφα.

ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΓΟΝΕΙΣ,
 
ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΏ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ ΑΘΜΙΑΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:
 
 Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4187/10-09-2021, σελ . 56128 ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται κατ΄εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας  έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα, συνεπώς  πριν από τη Δευτέρα.  Ο δεύτερος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα διενεργηθεί αυτή την εβδομάδα πριν από την Πέμπτη.
 
ΣΥΝΕΠΩΣ , ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΉ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ , ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΥΠΟΒΟΛΉΣ ΤΟΥ ΤΕΣΤ.
ΣΤΗΝ ΕΚΤΥΠΏΣΙΜΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΆ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ.
ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΉ ΚΑΡΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΤΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΔΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ, ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΝΑ ΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΊΣΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.
ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΑΡΤΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.
 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ
Σελίδα 1 από 76