Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: Β΄τάξη

 

Την Κυριακή 15/12/2019 το σχολείο μας «άνοιξε» τις πόρτες του σε όλη την Πεύκη! Η χρυσόσκονη των Χριστουγέννων απλώθηκε παντού και γίναμε όλοι μας μικρά παιδιά σε ένα χριστουγεννιάτικο πανηγύρι, γεμάτο τραγούδια και γέλια,  χρώματα και μυρωδιές….Οι κατασκευές των μαθητών ήταν ευρηματικές, φτιαγμένες με φαντασία και μεράκι. Τα φαγητά των γονιών ήταν γεμάτα αγάπη και φροντίδα. Το βιβλιοπωλείο μας είχε δεκάδες βιβλία αγαπημένα και το παιχνιδοπωλείο τα παιχνίδια της καρδιάς μας!

Τα χορευτικά συγκροτήματα «έντυσαν»  με ήχους της παράδοσης τη γιορτή  και μας ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ύστερα ενώθηκαν με τις φωνές των μαθητών που τραγούδησαν σύγχρονα τραγούδια σε διασκευή!

Άλλοι έπαιζαν σκάκι, άλλοι έφτιαχναν κάρτες, άλλοι έκαναn face painting, άλλοι απολάμβαναν το μυρωδάτο καφέ τους ή το ζεστό γερμανικό   κρασί τους!  Όλοι βρέθηκαν μες στο μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων  και διασκέδασαν με την ψυχή τους!  …

 

Και του χρόνου!!! 

 
 
 
 
Κατηγορία Σχολικές

Την Τρίτη,3 Δεκέμβρη,οι:Α,Β,Γ και Δ ταξεις παρακολούθησαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας την πρωτότυπη και αφυπνιστική παράσταση:"Ο δράκος που κρύβουμε στην κάλτσα μας".Ο θίασος ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ μ'ευρηματικό τρόπο έθιξε,ψυχαγωγώντας παράλληλα,το μείζον θέμα των παιδικών φοβιών.

Κατηγορία Σχολικές
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 07:14

Ο ΑΝΤ1 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ύστερα από τις πρωτοβουλίες του σχολείου μας να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό, φτιάχνοντας την πόρτα βιβλιοθήκη, τη σκακιέρα , τους ζωγραφικούς πίνακες στις πόρτες, βάζοντας μουσική στα διαλείμματα και προσπαθώντας να καλλωπίσει τον χώρο γενικότερα και ύστερα από την προβολή που αυτό πήρε στο διαδίκτυο, ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 ενδιαφέρθηκε να κάνει ένα ρεπορτάζ με θέμα το σχολείο μας και όλες αυτές τις δράσεις που γίνονται. Ήμασταν διστακτικοί αρχικά , είπαμε όμως  γιατί όχι. Ο σταθμός ζήτησε και πήρε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρ. Πρωτ. Φ.14/172971/ΦΔ /174910/Δ1/ 8/11/2019  κι έτσι επισκέφθηκε το σχολείο μας στις 14/11/19 με ένα συνεργείο τριών ατόμων. Τη δημοσιογράφο Νίκη Ζαρκάδα, τον οπερατέρ Δημήτρη Γρούμπα και τον ηχολήπτη Παναγιώτη Φίλιππα
Κατηγορία Κοινωνικές
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 15:48

Λίγο ακόμα ( Χορωδία Β τάξης)

Τα παιδιά της Β τάξης τραγουδούν:

Λίγο ακόμα

Μουσική : Μίκης Θεοδωράκης

Ποίηση: Γιώργος Σεφέρης

Η επιμέλεια των τραγουδιών και η συνοδεία στο πιάνο έγινε από την κα Κάλλη Σπηλιοπούλου

Κατηγορία Σχολικές

Οι μαθητές του Β2 και του Β3 γιόρτασαν μαζί την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα παιδιά μέσα από ποιήματα και αφηγήσεις, δραματοποίηση, ζωγραφιές και κατασκευές ήρθαν σε επαφή με το κλίμα της εποχής και τον αγώνα των φοιτητών. Στο τέλος οι μαθητές τραγούδησαν όλοι μαζί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του σχολείου μας. 

Κατηγορία Σχολικές
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 10:35

Η γιορτή Πολυτεχνείου από το Β1

Οι μαθητές του Β1 γιόρτασαν την επέτειο του Πολυτεχνείου αρχικά στην τάξη. Τα παιδιά παρουσίασαν το χρονικό του Πολυτεχνείου και μετά τους διαβάστηκε από τη δασκάλα τους  η Ντενεκεδούπολη. Στη συνέχεια κατέβηκαν στο αμφιθέατρο για να τραγουδήσουν.

Κατηγορία Σχολικές
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 13:27

Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν"

 

Την Παρασκευή,8 Νοέμβρη,οι:Β',Γ',Δ' και Ε' τάξεις του Σχολείου μας παρακολούθησαν την ξεχωριστή κι εξαιρετική παράσταση:"Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν". Ήρωάς της, με όλη τη σημασία της λέξης ,ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο 
 
 
Κατηγορία Σχολικές
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 07:23

Εκδρομή Β Δημοτικού Πατητήρι Ζαχαίος

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού επισκέφτηκαν το πατητήρι "Ζαχαίος", όπου παρακολούθησαν βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την επεξεργασία  του σταφυλιού. Οι μαθητές γνώρισαν τον τρύγο, πάτησαν σταφύλια με τα πόδια τους, έφτιαξαν μουστοκούλουρα, ξεναγήθηκαν σε ένα σύγχρονο οινοποιείο και είδαν πώς γίνεται η εμφιάλωση.  Τέλος δοκίμασαν τα μουστοκούλουρα και η επίσκεψη έκλεισε με προβολή παράστασης Καραγκιόζη.

Κατηγορία Σχολικές

Τα παιδιά του Ολοήμερου προγράμματος δούλεψαν πυρετωδώς για να κατασκευάσουν το"κανόνι της ειρήνης" που στόλισε τον εσωτερικό χώρο του σχολείου μας.Την κατασκευή επιμελήθηκαν οι κυρίες  Κεφαλά Ευαγγελία και Κουρέτα Ιωάννα. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Μπράβο  στα παιδιά και τις δασκάλες!!

Κατηγορία Σχολικές
Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 10:06

Εορτασμός της 28ης από τη Β΄τάξη

Οι μαθητές της Β΄ τάξης γιόρτασαν όλοι μαζί την επέτειο του 1940. Αρχικά οι μαθητές του Β2 μέσα από μια δραματοποίηση ζωντάνεψαν στα μάτια των παιδιών του Β1, τους βασικούς σταθμούς του έπους του 1940: την κήρυξη πολέμου, το μέτωπο, τον ρόλο των γυναικών, την κατοχή, την αντίσταση, την απελευθέρωση. Στη συνέχεια οι μαθητές του Β1 παρουσίασαν ποιήματα αφιερωμένα στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και στην ελευθερία. Στο τέλος τραγούδησαν όλοι μαζί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. 

Κατηγορία Σχολικές
Σελίδα 1 από 3