Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: Στ΄ τάξη

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 05:45

Εθνικός Ύμνος

Οι μαθητές της Στ τάξης τραγούδησαν τονΕθνικό Ύμνο της πατρίδας μας με τη συνοδεία της μουσικού του σχολείου μας κ. Σπηλιοπούλου. 

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 05:43

Με το χαμόγελο στα χείλη

Οι μαθητές της Στ τάξης τραγούδησαν επετειακά τραγούδια με τη συνοδεία της μουσικού του σχολείου μας κ. Σπηλιοπούλου. 

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 05:41

Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του

Οι μαθητές της Στ τάξης τραγούδησαν επετειακά τραγούδια με τη συνοδεία της μουσικού του σχολείου μας κ. Σπηλιοπούλου. 

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 05:38

Η σημαία

Οι μαθητές της Στ τάξης τραγούδησαν επετειακά τραγούδια με τη συνοδεία της μουσικού του σχολείου μας κ. Σπηλιοπούλου. 

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες

Τη δική μας έκτη τάξη με αφορμή τη συμμετοχή των παιδιών  στο 7ο Πανελλήνιο Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ «Κάντο ν΄ακουστεί» του European School Radio παρουσιάζει η κα.Χρυσούλα Κατσαρού και το Distaff

 "Τι μπορεί να γίνει όταν οι δάσκαλοι θέλουν να δημιουργήσουν αναμνήσεις στα παιδιά τους από τα σχολικά τους χρόνια που δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με τα…κλάσματα, τους συνδέσμους, την μάζα, την ροπή και την εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου;  

Τι μπορεί να γίνει όταν σε αυτήν την αναζήτηση έχουν συνοδοιπόρους ενθαρρυντικούς γονείς, υποστηρικτικό διευθυντή, ταλαντούχο μουσικό και παιδιά- αστέρια; 

Η απάντηση απλή: Τα παιδιά της έκτης τάξης του 1ου Δημοτικού Πεύκης με δασκάλες τις κυρίες Μαίρη Καραγκιούλη και Ειρήνη Φαρδή, έγιναν ραδιοφωνικοί παραγωγοί και στιχουργοί και διακρίθηκαν στο 7ο Πανελλήνιο Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ «Κάντο ν΄ακουστεί» του European School Radio..."

Η συνέχεια  στο παρακάτω  λινκ:

https://www.distaffmagazine.com/politismos/7756593, αλλά και εδώ https://www.distaffmagazine.com/politismos/4209155

 

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 05:37

Σημαιοφόρος /παραστάτες

Είναι γνωστό ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της ζωής όλων μας δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2020. Οι μαθητές όμως του ΣΤ2, που κανονικά θα συμμετείχαν στο σώμα της σημαίας της παρέλασης και οι οποίοι διακρίθηκαν όχι μόνο για τις άριστες  επιδόσεις τους  στα μαθήματα αλλά και  για το ήθος τους, κατάφεραν με τον δικό τους τρόπο να συγκροτηθούν σε σώμα ,να υψώσουν τη γαλανόλευκη σημαία και να μας κάνουν υπερήφανους! !!

Πρόκειται για τους:

1. Γράος Αβραάμ (ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ)

  ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ

 2. Τετράδης Χρήστος

 3. Μητροπούλου Φλωριάννα

 4 .Καποδίστριας Γιώργος

 5. Καραμήτρου Μελίνα

 6 Πουλημένου Βασιλική

 ΚΑΤΑΘΕΤΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 

7. Καλλιώρα Λουΐζα

 Ας τους καμαρώσουμε  

κι ας τους ευχηθούμε από καρδιάς ΚΑΛΗ ΠΡΌΟΔΟ και ΚΆΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ! !!

 ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!

 

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 12:52

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ ΣΤ1

Οι μαθητές του Στ1 την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στα πλαίσια της  Πανελλαδικής δράσης ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ από το χαμόγελο του παιδιού,  πραγματοποίησε αυτή τη δράση. Τη σύνθεση δηλαδή της πρότασης ΟΧΙ ΣΤΗ  ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ και του συνθήματος ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ τονίζοντας έτσι ότι  οποιαδήποτε μορφή βίας στις διαπροσωπικές σχέσεις δεν είναι  αποδεκτή.

Κατηγορία Κοινωνικές
Ετικέτες
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 12:04

"Πευκοβελόνες"

Η συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης στο 7ο Πανελλήνιο Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ-διαγωνισμό του European School Radio, Συντονίστριες: η μουσικός Μαρία Παπαρδάκη και η δασκάλα του ΣΤ1 Ειρήνη Φαρδή

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες

Η συμμετοχή του ΣΤ2 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης στο 7ο Πανελλήνιο Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ-Διαγωνισμό του European School Radio. Συντονίστριες δράσης η μουσικός Μαρία Παπαρδάκη και η δασκάλα του ΣΤ2 Μαίρη Καραγκιούλη. Πρώτη θέση στα Δημοτικά σχολεία και 3η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 109 σχολεία!

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 07:58

Οι Alcedo στο σχολείο μας 25/2/2020

Την Τριτη 25/2/2020 οι Alcedo επισκέφθηκαν το σχολείο μας και έδωσαν μια μαγική συναυλία.¨Όπως αναφέρουν στο βιογραφικό τους : Η παράσταση «του κόσμου οι μουσικές» ταξιδεύει τα παιδιά (όπως και τους μεγάλους) μέχρι τις άκρες του κόσμου για να καταλάβουν και να βιώσουν πως οι άνθρωποι σε όλους τους τόπους της γης ζούσαν και πλούτιζαν με τη μουσική τις απλές καθημερινές τους στιγμές, αλλά και ξεπερνούσαν πιο εύκολα της δυσκολίες της ζωής, που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Μέσα από την παράσταση αυτή, οι μουσικοί των ALCEDO προτείνουν στα παιδιά τη μουσική σαν ένα στήριγμα και τρόπο έκφρασης στη δική τους προσωπική ζωή. Η μουσική λοιπόν  πλημμύρισε το χώρο και ξεσήκωσε  τα παιδιά που σιγοτραγουδούσαν μαζί τους. Στο τέλος οι μαθητές μας ενώθηκαν σε ένα κυκλωτικό χορό. Με αυτό τον χορό σφραγίστηκε η εξαιρετική αυτή εμφάνιση.

Κατηγορία Σχολικές
Σελίδα 1 από 8