Ιδέες για το ΣΚ 16-17/11/2019

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ίδρυμα Ευγενίδου 

Ψηφιακή παράσταση: "Ο Κόκκινος Πλανήτης".

Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 10+ και ενήλικες. 

Εισιτήρια

Κανονικό: €6

Μειωμένο: €4 (παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι)

Ομάδες (20+): €4

Η υποβλητική φωνή του Γιάννη Στάνκογλου μας καθοδηγεί στον δρόμο προς τον Κόκκινο Πλανήτη και καθώς πλησιάζουμε θα καταλάβουμε ότι μοιάζει πιο κρύος από την Αρκτική και πιο άνυδρος από την Σαχάρα. Σύμφωνα, ωστόσο, με όλες τις ενδείξεις, ο πλανήτης αυτός ήταν κάποτε αρκετά πιο θερμός, με πυκνή ατμόσφαιρα και νερό που σχημάτιζε λίμνες και θάλασσες. Πώς έχασε ο Άρης το νερό του; Εμφανίστηκαν άραγε μικρόβια στον Άρη, όταν ο πλανήτης αυτός ήταν πιο φιλόξενος στην ζωή; Πώς εξελίσσεται η εξερεύνηση του κόκκινου πλανήτη, συνεχίζεται και πότε θα περπατήσουν στην επιφάνειά του οι πρώτοι αστροναύτες;
Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα δίνουν απαντήσεις μέσα στην ταινία τρεις σπουδαίοι Έλληνες Επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα και οι οποίοι με ιδιαίτερη χαρά μοιράζονται μαζί μας τις γνώσεις και εμπειρίες τους. Πρόκειται για τον Δρα Σταμάτη Κριμιζή, Ακαδημαϊκό, Διαστημικό Επιστήμονα με διακεκριμένη επαγγελματική σταδιοδρομία ως εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής και συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA, τον Δρα Παναγιώτη Νιάρχο, Ομότιμο Καθηγητή Παρατηρησιακής Αστροφυσικής, Ε.Κ.Π.Α., καθώς και τον Δρα Κοσμά Γαζέα, Λέκτορα Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας, Μηχανικής στο Τμήμα Φυσικής, Ε.Κ.Π.Α.. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λεωφόρος Συγγρού 387

ΠΕΡΙΟΧΗ: Π. Φάληρο

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2109469600

 

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Εργαστήριο λιθογραφίας

Ώρες: 12.15 - 14.15

Για παιδιά  7-9 ετών

Κόστος συμμετοχής: 12€ Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού. Κατά την ημέρα του εργαστηρίου, η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο από το ταμείο του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

Ανακαλύπτουμε βήμα-βήμα την τέχνη της λιθογραφίας και τυπώνουμε τα δικά μας σχέδια.

Η λιθογραφία, μία ιδιαίτερα διαδεδομένη τεχνική εκτύπωσης που εξελίχθηκε σε ξεχωριστό είδος τέχνης, αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα, καθώς έδινε τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να παράγουν αντίτυπα των έργων τους. Σε αυτό το εργαστήριο, δημιουργούμε τα δικά μας αυθεντικά λιθογραφικά έργα, αντικαθιστώντας τα χημικά και περίπλοκα υλικά της παραδοσιακής λιθογραφίας με φυσικά και γνώριμα υλικά που βρίσκουμε σε κάθε κουζίνα. Παρασκευάζοντας αυτοσχέδιες πλάκες εκτύπωσης, τυπώνουμε τα δικά μας μοναδικά σχέδια και στο τέλος, κερδίζουμε την κονκάρδα του Litho Chef!

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Very Young Contemporary Art (VYCA)

 Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα, 116 35

Tηλ:  210 72 52 895

 

Νοέμβριος 2019 στο Μουσείο Συναισθημάτων

Τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου στο Μουσείο Συναισθημάτων, μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης "Στο Παλάτι του Θυμού" ξεκινάει κάθε φορά στη 1 το μεσημέρι ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για να συμμετέχουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες μαζί!

 «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ» Ένα εργαστήρι αφιερωμένο στο θυμό! Για να τον εξερευνήσουμε, να καταλάβουμε καλύτερα τη δύναμη του, να ακούσουμε τι έχει να μας πει, να ανακαλύψουμε πως μπορούμε να επιλέγουμε κάθε φορά να τον εκφράζουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη δύναμη του για να μας οδηγεί στην ανάπτυξη! Στα Εργαστήρια με Θέμα το Θυμό μπαίνουμε σε μια διαδρομή στο συμβολικό κόσμο της διαδραστικής έκθεσης του μουσείου και… μαζί με ένα δράκο, έναν ιππότη , ένα μάγειρα, μια βασιλική οικογένεια και έναν εμψυχωτή του μουσείου εξερευνούμε και ανακαλύπτουμε!

 Ημερομηνία: Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Ηλικίες: για παιδιά από 7 έως 12 χρονών (στο εργαστήριο δεν αναλογεί να συμμετέχουν παιδιά κάτω των 7 χρονών)

Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.

Εργαστήρια για παιδιά από 7 – 12 χρονών

Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις. Η είσοδος στο εργαστήριο μετά την έναρξή του είναι αδύνατη. Εισιτήριο εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

 

   Street Soccer 5Χ5 στο ΚΠΙΣΝ - Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2019

Διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου, με μικρές ομάδες των πέντε, για παιδιά από 6 έως 13 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Σάββατο 02, 09, 16, 23, 30/11
Κυριακή 03, 10, 17, 24/11
10.00-13.00

Για παιδιά 6-13 ετών

6-7 ετών: 10.00-10.30
6-7 ετών: 10.30-11.00
8-10 ετών: 11.00-11.30
8-10 ετών: 11.30-12.00
11-13 ετών: 12.00-12.30
11-13 ετών: 12.30-13.00

Έως 10 παιδιά ανά 30

 

Μουσείο Ηρακλειδών

Ηρακλειδών 16, Θησείο

Τηλ.: 2103461981

Το Μουσείο Ηρακλειδών πραγματοποιεί καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, με άξονα το Τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά».

Στα πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια του Μουσείου Ηρακλειδών, τα παιδιά δημιουργούν μηχανικά συστήματα και ηλεκτρικά κυκλώματα, (Μath Tech-Κατασκευάζω και Ανακαλύπτω), εισάγονται στην εκπαιδευτική ρομποτική (Lego We do), μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μόνα τους μια μηχανή (Mindstorms ev3), δημιουργούν αρχιτεκτονικές κατασκευές (Αrkki) καθώς και μοναδικά εικαστικά έργα εμπνευσμένα από σημαντικούς καλλιτέχνες (Φανταστικοί Κόσμοι, Paul Cezanne).

 

OAKA Indoor Climbing

Σπύρου Λούη 37, Μαρούσι

Τηλ.: 2106853241

Μαθήματα αναρρίχησης στο ΟΑΚΑ.

Απογειωτική διάθεση σε ολυμπιακό περιβάλλον.

Ατομικά και ομαδικά μαθήματα αθλητικής αναρρίχησης για παιδία από 5 έως 17 ετών.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ

 

"Ελληνικός Κόσμος"

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πειραιώς 254

ΠΕΡΙΟΧΗ: Ταύρος - Ρούφ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 212 254 0000

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του "Ελληνικού Κόσμου" σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με διασκεδαστικό τρόπο.

"Φώτα, κλακέτα, πάμε!" 

Στη σιωπή μπορούμε να ακούσουμε τα πιο δυνατά συναισθήματα! Ο βουβός κινηματογράφος ξεδιπλώνει τα μυστικά του και μας γεμίζει χαρά, γέλιο, γνώση και παιχνίδι!

Κόστος συμμετοχής: 8,5€

Απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση: Τηλ. 212 254 0000

Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ' Δημοτικού

 

Το Circo Medrano στην Αθήνα 

Το διάσημο Ιταλικό Circo Medrano, έφτασε στην Αθήνα, στο Μαρούσι όπισθεν Ο.Α.Κ.Α επί των οδών Πιτταρά & Αρτέμιδος στο Τέρμα Λεωφορείων.

Ένα 2ωρο φαντασμαγορικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους, με ακροβάτες σε αέρα και νερό, απίθανους ζογκλέρ, τον θρυλικό γύρο του θανάτου με 3 μηχανές, Magic Show, τον διάσημο κλόουν ΟΤΟ και πολλά ακόμα νούμερα που θα μας κόψουν την ανάσα και έχουν κερδίσει 2 χρυσά βραβεία στο φεστιβάλ του Μόντε Κάρλο. 

Χώρος: Μαρούσι όπισθεν Ο.Α.Κ.Α επί των οδών Πιτταρά & Αρτέμιδος στο Τέρμα Λεωφορείων.

Εισιτήρια

Κερκίδες: 12€παιδικά 2 έως 10 ετών: 10€

Πλατεία: 14€παιδικά 2 έως 10 ετών: 12€

Θεωρεία (θέσεις vip): 16€παιδικά 2 έως 12 ετών: 14€

Τα παιδιά κάτω των 2 ετών είναι δωρεάν και τα πολυτεχνικά, φοιτητικά και ανεργίας κοστίζουν 8€.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6907724464

 

 Ίδρυμα Ευγενίδου 

 "Extending Reality | Coexistence Art, Science, Technology"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, διοργανώνει την νέα Art, Science & Technology Έκθεση, το Extending Reality | Coexistence Art, Science, Technology, στο Ίδρυμα Ευγενίδου Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, στην Αθήνα.

Η νέα αυτή διοργάνωση έχει σκοπό να αναδείξει τη δυναμική των σύγχρονων μέσων στην καθημερινή ζωή μέσα από ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ γεμάτο εμπειρίες για μικρούς και μεγάλου φίλους, που θέλουν να μάθουν και να βιώσουν όλους τους σύγχρονους τρόπους με τους οποίους η συνύπαρξη της Τέχνης, της Τεχνολογίας και της Επιστήμης.

 Το πρόγραμμα του Extending Reality | Coexistence Art, Science, Technology θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και τα όριά της, παρουσιάζοντας το σημείο που τέμνεται ο φυσικός με τον ψηφιακό κόσμο δημιουργώντας έναν υβριδικό χώρο ανάμεσα στην εικονική και την φυσική πραγματικότητα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαδραστικές εγκαταστάσεις, AR και VR έργα, games, εργαστήρια, 360 παραστάσεις και προβολές.

 Ανάμεσα στα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που θα παρουσιαστούν, θα είναι η νέα διαδραστική εγκατάσταση Black Hole του Γιάννη Κρανιδιώτη(GR), ένα γλυπτό με ήχο και φως εμπνευσμένο από τη γεωμετρία της μαύρης τρύπας. Επίσης, σε μια από τις πρώτες παγκόσμιες εμφανίσεις του και, φυσικά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Human I της Saint Machine (RO)* που εξετάζει τα νέα μοντέλα συνεργατικών συμπεριφορών τα οποία διευκολύνονται από την τεχνολογία. Ειδικά για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και χώρο, δημιουργήθηκε ένα έργο VR, το Rendez-vous του Fabien Prioville, χορευτή της Pina Bausch, (FR) με συμπαραγωγό το Tanzhaus NRW που επαναπροσδιορίζει τον σύγχρονο χορό και τον παραδοσιακό χώρο του θεάτρου. Το Time Panorama είναι ένα ακόμα VR έργο του πολυβραβευμένου καθηγητή Tao Ya Lun (TW) που μας έρχεται από την Ταϊβάν και βασίζεται στην ιδέα ότι κόσμος αποτελείται από αυταπάτες δίνοντάς μας μια πανοραμική προβολή επιθυμιών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λεωφόρος Συγγρού 387

ΠΕΡΙΟΧΗ: Π. Φάληρο

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2109469600

 Είσοδος ελεύθερη.

 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου ανοίγει τις πόρτες του και τις Κυριακές και σε καλεί να ανακαλύψεις ένα σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, στην καρδιά της πόλης! Έτσι λοιπόν, σε περιμένει για να σε ταξιδέψει στο χρόνο μέσα από τις «Αφηγήσεις από έναν… Γκαζιέρη», ένα ειδικά σχεδιασμένο θεατρικό δρώμενο που στόχο έχει να σε φέρει πιο κοντά στη ζωή των ανθρώπων του εργοστασίου, καθώς και μέσα από μία ξεχωριστή ξενάγηση με ελεύθερη είσοδο στο χώρο του Μουσείου!

Τι είναι ο… φανοκόρος; Ήταν εύκολη η δουλειά στους φούρνους; Πώς δουλεύει μία σέσουλα; Το καυσαέριο θεραπεύει τα βρογχικά; Τις Κυριακές του Νοεμβρίου, ένας… γκαζιέρης περιμένει τους επισκέπτες μέσα στην καρδιά του εργοστασίου, στο κτίριο των Παλαιών Φούρνων! Σκοπός;! Μέσα από την αμεσότητα και τη ζωντάνια του θεάτρου, τις Κυριακές  17 και 24 Νοεμβρίου, θα τους βοηθήσει να προσεγγίσουν τη ζωή που υπήρχε στο βιομηχανικό μουσείο και να γίνουν κομμάτι της ιστορίας!

Ο Αναστάσιος Χριστοφιλόπουλος, ηθοποιός και ερμηνευτής, υπό την επιμέλεια του Χρήστου Χριστόπουλου από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι», μεταμορφώνεται σε εργάτη και μας παρουσιάζει, μέσα από τις δικές του εμπειρίες, την ιστορία, τις συνθήκες εργασίας, τα μηχανήματα και τα εργαλεία του 19ου αιώνα, τις σχέσεις των εργαζομένων με τους εργοδότες, τη χρήση και την αξία του φωταερίου για την πρωτεύουσα και τους κατοίκους της, τη δουλειά των εργατών στο δίκτυο διανομής και όχι μόνο… Ενώ το κείμενο που παρουσιάζεται περιλαμβάνει αποσπάσματα του βραβευμένου μονόλογου «Στην αλλαγή του χρόνου» από την συγγραφέα Αδαμαντία Ξηρίδου. 

Κόστος: Η τιμή εισόδου στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (1 ευρώ)

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Πειραιώς 100, Γκάζι

Τηλ.: 213 0109325, 213 0109300

Ώρες διεξαγωγής: 12.00-13.30 

Πού: Παλαιοί Φούρνοι

Η διάρκεια του δρώμενου θα είναι για 30 λεπτά και θα επαναλαμβάνεται 3 φορές.

Για περισσότερες πληροφορίες: 213 0109325

 

Η Οικογένεια Άνταμς - The Addams Family (μεταγλωττισμένο)

 Διάρκεια: 86', 

 Ετος Παραγωγής: 2019,  

Χώρα παραγωγής: Καναδάς, Η.Π.Α.

Σκηνοθεσία: Greg Tiernan, Conrad Vernon

Σενάριο: Matt Lieberman, Charles Addams, Conrad Vernon, Pamela Pettler, Erica Rivinoja

Ακούγονται: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Finn Wolfhard, Nick Kroll, Bette Midler, Allison Janney 

Ετοιμαστείτε να χτυπήσετε τα δάχτυλά σας ρυθμικά, με την αξέχαστη μελωδία της "Οικογένειας Άνταμς" η οποία επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη!

Αυτή είναι η πρώτη κωμωδία κινουμένων σχεδίων στην οποία πρωταγωνιστεί αυτή η παράξενη, ανατριχιαστική οικογένεια, που ζωντανεύει τους χαρακτήρες με τον πιο τρυφερό και ευφάνταστο τρόπο!

To προσεγμένο και ευρηματικό animation της ταινίας δίνει μια νέα πνοή και νέο... αίμα και ο "οικογενειακός τρόμος" αποκτά νέες, πιο ψυχαγωγικές διαστάσεις!

Ένα... διαβολικό γύρισμα της μοίρας και η real estate δραστηριότητα μιας τηλεπερσόνας, θα οδηγήσουν τη λατρεμένη οικογένεια στο επίκεντρο ενός τυπικού, ασφαλούς και "καθαρού" προαστίου και τη μεγάλη κόρη σε ένα συμβατικό δημόσιο σχολείο. Φυσικά, οι Άνταμς δεν θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε κάθε νέα συνθήκη της γειτονιάς τους, αλλά οι γείτονές τους, οι συμμαθητές της μικρής και ο κοινωνικός περίγυρος, δεν θα αντέξουν και πολύ την εκκεντρικότητα και το goth μεγαλείο της αξιαγάπητης αλλά και ανατριχιαστικής οικογένειας.

Μια φρέσκια animation ταινία ήταν η ιδανική λύση για να βρουν ξανά τη φωνή τους φέτος οι Άνταμς. Χάρη στο εξαιρετικά δουλεμένο σκίτσο και το πυκνό σενάριο της ταινίας, θα βρει ευκαιρία να "λάμψει" ξανά ο σκοτεινός και... "spooky" κόσμος τους και να τους γνωρίσει από την αρχή μια νέα γενιά θεατών. Οι μακάβριες συνήθειες των ηρώων θα έρθουν αντιμέτωπες με τον συντηρητισμό της φερόμενης ως "καλής"

κοινωνίας και η και η αλλόκοτη συμπεριφορά τους θα συγκρουστεί με τα ήθη του επίπλαστου Αμερικάνικου ονείρου. Στην νέα περιπέτεια των Άνταμς, οι πιο κωμικές στιγμές θα προκύψουν από τα πιο τερατώδη περιστατικά της καθημερινότητας των Άνταμς.

Η ταινία ανασύρει τα καλύτερα και πιο ουσιώδη πρωτογενή υλικά που έκαναν την Οικογένεια Άνταμς τόσο αγαπητή και ιδιαίτερη και τα προσαρμόζει σε μια σημερινή εποχή, όπου η διαφορετικότητα πρέπει να προστατευτεί και οι άνθρωποι που δεν συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις προσταγές του mainstream πρέπει να πάψουν να ανήκουν στο περιθώριο.

Αν ακόμη νομίζεις πως η οικογένειά σου είναι περίεργη, οι Άνταμς θα σε κάνουν να το ξανασκεφτείς!

 

 Στιβομαχίες - Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2019

Παιχνίδια δράσης για άσκηση και ψυχαγωγία στο Πάρκο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Κυριακή 03, 10, 17, 24/11

16.00-17.15

Για παιδιά 5-10 ετών

Έως 20 συμμετοχές

 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

·         Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού

Σάββατο 16/11- Κυριακή 17/11
Στη μεγάλη οθόνη: "Η Dilili στο Παρίσι"
Γαλλογερμανική ταινία(2018)

. Ένα μαγευτικό ταξίδι στην πόλη του φωτός μέσα από τα μάτια της μικρής Ντιλιλί, απο τους σκηνοθέτες των "Κιρίκου" και "Αζούρ και Ασμάρ. Σε ένα Παρίσι που σφύζει από ζωή και τέχνη, η μικρή Ντιλιλί αποφασίζει να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις κοριτσιών και βρίσκει συμμάχους τους Μονέ, Παστέρ, Μαρί Κιουρί κ.α.

Ώρα Έναρξης: 12:00 (σε μεταγλώττιση) 

Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, (Περικλέους 55, Χολαργός)

Είσοδος Ελεύθερη