Ιδέες για το Σαββατοκύριακο 12-13/10/2019

ΣΑΒΒΑΤΟ/12-10-2019

Βραδινή Ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - Πρόγραμμα Οκτώβριος 2019

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του ΕΑΑ στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στεγάζεται στο κτίριο Σίνα το οποίο θεμελιώθηκε το 1842 ύστερα από δωρεά του Γεώργιου Σίνα, επιχειρηματία και γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Βιέννη, και βασίστηκε σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Τheophil Hansen.

Σκοπός του Κέντρου είναι η καθημερινή ενημέρωση του κοινού σε θέματα Αστρονομίας καθώς και της σχεδόν δύο αιώνων επιστημονικής και πολιτιστικής ιστορίας του ΕΑΑ, η οποία είναι συνυφασμένη με καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διπλανό λόφο της Πνύκας ο Μέτωνας πραγματοποίησε τις πρώτες αστρονομικές παρατηρήσεις στην αρχαία Αθήνα με το Ηλιοτρόπιό του.

Το πρόγραμμα για το κοινό είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 5 ετών.

Οι τακτικές βραδινές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, κάθε μισή ώρα.

Το κόστος ξεναγήσεων είναι 5€ για ενήλικες, 2.5€ για παιδιά και φοιτητές και δωρεάν για ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας) και ΑΜΕΑ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :Λόφος Νυμφών 

ΠΕΡΙΟΧΗ :Θησείο - Μοναστηράκι

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2103490000

Περιπέτειες για Οικογένειες στο ΚΠΙΣΝ

ΔΩΡΕΑΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε αυτή την ομαδική δράση, γονείς και παιδιά φτιάχνουν ομάδες (αποτελούμενες από έναν γονέα και ένα παιδί) και καλούνται να ολοκληρώσουν αθλητικές αποστολές με ασκήσεις ισορροπίας, ευστοχίας, καλής κιναίσθησης και συνεργασίας. Η κάθε ομάδα μπορεί, αν το επιθυμεί, να αναμετρηθεί με κάποια άλλη ομάδα ή να δοκιμάσει τις δυνάμεις της με μόνο αντίπαλο το χρονόμετρο!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Για παιδιά 6 ετών και άνω και τους/τις συνοδούς τους

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003

 

Γνωρίζουμε τον Γουολτ Ντίσνει και ζωγραφίζουμε τον Μίκυ Μάους στο Hello kids

To Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, κατά τις ώρες 12:00 μ.μ.-1:30 μ.μ. οι φίλοι του Hello kids θα γνωρίσουν και θα εμπνευστούν από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ, ενώ θα δημιουργήσουν μαξιλαράκια με τους αγαπημένους τους ήρωες, Μίκυ και Μίνι από χρωματιστές τσόχες.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι:

O Γουόλτ Ντίσνεϊ, ήταν Αμερικανός animator, επιχειρηματίας, ηθοποιός φωνής και παραγωγός ταινιών. Υπήρξε ο «πατέρας» του Μίκυ Μάους και ο ιδρυτής της Disney Brothers Studio.

Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ περιγράφει τον Μίκυ Μάους:

"Έπρεπε ο Μίκι να είναι απλός στον σχεδιασμό του. Τα αυτιά του ήταν στρογγυλά, ο κορμός του είχε το σχήμα αχλαδιού και τα πόδια του κατέληγαν σε δύο μεγάλες πατούσες, όπως ενός παιδιού που χρησιμοποιεί τα παπούτσια του πατέρα του. Δεν θέλαμε να του δώσουμε χέρια ποντικού, γιατί έπρεπε να θυμίζει άνθρωπο. Έτσι του φορέσαμε γάντια και του αφαιρέσαμε ένα δάκτυλο, γιατί τα πέντε έμοιαζαν υπερβολικά σε ένα τόσο μικρό σώμα".

Τιμή εισιτηρίου : 8,00 ευρώ (στις 4 συμμετοχές κερδίζετε μία ακόμη δωρεάν).

Δηλώσεις συμμετοχής στο 210-68 28 809.

Hello kids

Χαρ.Τρικούπη 6-10, Εμπορικό κέντρο Atrium,

Αθήνα

 

ΚΥΡΙΑΚΗ /13-10- 2019

Run Together 2019

ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (6 ΕΩΣ ΚΑΙ 12 ΕΤΩΝ)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Run Together powered by Intersport & Saucony επιστρέφει, και θα διεξαχθεί για 6η φορά, στο χώρο του ΟΑΚΑ, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Στο Run Together στόχος δεν είναι ο χρόνος τερματισμού και οι επιδόσεις αλλά οι συμμετέχοντες να τρέξουν μαζί, σε ζευγάρια, παροτρύνοντας τον κολλητό τους, το ταίρι τους, τον γονιό ή το παιδί τους, και να διασκεδάσουν τρέχοντας.

Ανεξάρτητα από το δρομικό επίπεδο ή την φυσική κατάσταση, ο καθένας μπορεί να απολαύσει το τρέξιμο μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, σ’ έναν αγώνα δρόμου "φτιαγμένο" για την παρέα. 

Η εκκίνηση του Run Together Athens θα δοθεί στο ΟΑΚΑ (στην είσοδο από Λ. Κύμης), την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, με 3 διαδρομές, των 3, 6 και 9 χλμ. Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί και ξεχωριστός παιδικός αγώνας για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

08:30 – 10:00 Προσέλευση συμμετεχόντων, λειτουργία γραμματείας.

10:15 – 10:25 Τεχνικές Οδηγίες, προθέρμανση – διατάσεις από ομάδα γυμναστών – προπονητών.

10:30 Εκκίνηση Αγώνα Run Together 9χλμ.

10:33 Εκκίνηση Αγώνα Run Together 3χλμ και 6χλμ

10:50 – 11:25 Αποθεραπεία – διατάσεις από ομάδα γυμναστών – προπονητών

11:30 Παιδικός αγώνας δρόμου 500μ

11:45 Τελετή βράβευσης / Κληρώσεις δώρων

12:30 Λήξη διοργάνωσης

 Εισιτήρια

Basic Pack - Το αντίτιμο της συμμετοχής είναι 10€ το ζευγάρι (5€ το άτομο) για το απλό πακέτο συμμετοχής.

Premium Pack - Το αντίτιμο της συμμετοχής είναι 20€ το ζευγάρι (10€ το άτομο) για το ενισχυμένο πακέτο συμμετοχής.

Περιλαμβάνει: 2 τεχνικά μπλουζάκια Saucony 

 Kids Race - Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

«Ένα βιβλίο... χωρίς τίτλο»

Μουτζούρες, κύκλοι, γραμμές, μπογιές, μαρκαδόροι, παστέλ… Όλα περιλαμβάνονται σε αυτό το «ημιτελές» βιβλίο, που όμως κρύβει μια συναρπαστική ιστορία. Δημιούργημα του ταλαντούχου Γάλλου εικονογράφου Hervé Tullet, το «Βιβλίο χωρίς τίτλο» φέρνει στην επιφάνεια την πιο καλλιτεχνική πλευρά των παιδιών, καθώς αυτά, από το ρόλο του αναγνώστη, μπαίνουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο το ρόλο του δημιουργού-παραμυθά. Με έμπνευση από τις τεχνικές και τα υλικά του Tullet, τα παιδιά δίνουν την τελική μορφή στα σκίτσα και κάνουν τους ήρωες του βιβλίου πρωταγωνιστές στο δικό τους παραμύθι.

Για παιδιά 2-3,5 ετών (απαραίτητη η παρουσία γονέα)

Κυριακή 13/10: 11.30 π.μ.-1.30μ.μ

Εισιτήριο: €12 (για ένα παιδί και έναν συνοδό)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ

Μουσείο Συναισθημάτων

«Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

Τα Εργαστήρια με Συναισθήματα μέσα από ένα παραμύθι έχουν σκοπό μέσα από το παραμύθι που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων, παιδιά από 7 έως 12 χρονών και ενήλικες μαζί να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας, αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στα παραμύθια

Ημερομηνίες: Το εργαστήριο είναι αυτοτελές και επαναλαμβάνεται τις ακόλουθες ημερομηνίες: Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 Ηλικίες: για παιδιά από 7-12 χρονών (στο εργαστήριο δεν αναλογεί να συμμετέχουν παιδιά κάτω των 7 χρονών

Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ. Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις. Η είσοδος στο εργαστήριο μετά την έναρξή του είναι αδύνατη. Εισιτήριο εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Καρατζά 7 και Τσάμη Καρατάσου

ΠΕΡΙΟΧΗ:Ν. Κόσμος - Κουκάκι

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2109218329

 

Καγιάκ στο Κανάλι - Πρόγραμμα Οκτωβρίου 2019

ΔΩΡΕΑΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα στοχεύει στη γνωριμία μικρών και μεγάλων με το καγιάκ, ενώ συγχρόνως δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

16.30-19.00

ΚΑΝΑΛΙ (από την πλευρά του Κέντρου Επισκεπτών)

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΠΕΡΙΟΧΗ: Καλλιθέα - Μοσχάτο

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2168091001, 002, 003

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ των ΠΟΥΛΙΩΝ 2019:

γιορτάζουμε τη φθινοπωρινή μετανάστευση στο Πάρκο «Α. Τρίτσης

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ώρες 11:00-14:00, σας προσκαλούμε στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον, για μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση με παρατήρηση πουλιών και άλλες δράσεις αφιερωμένες στη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών!

Φέτος γιορτάζουμε την 26η επέτειο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών! Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 40 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα.

Χώρος εκδήλωσης: Κεντρικές λίμνες (χώρος ευκαλύπτων) στο Πάρκο.

Για οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο "Α. Τρίτσης" δείτε εδώ

Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλαμβάνουν:

Παρατήρηση Πουλιών

Περιήγηση στις λίμνες του Πάρκου

Παιδικά εργαστήρια

Απελευθέρωση πουλιών

σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ

 Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη

Για την ενίσχυση του έργου της ΑΝΙΜΑ, θα συγκεντρώνονται στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα ακόλουθα υλικά:

Εφημερίδες

Ξηρά τροφή για γατάκια

Κονσέρβες για γατάκια

Γάντια latex

Κελαηδίνη

Κοτσυφοτροφή

Σιτάρι

Κουνελόχορτο

Η εκδήλωση υλοποιείται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Α.Τρίτσης», τους «Φίλους του Πάρκου» και τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ευσταθία Σιδέρη, Υπ. Εκπαιδευτικού Προγράμματοςστο Πάρκο «Α.Τρίτσης»

Tηλ. 210 2316977, 210 8228704

e-mail: [email protected]

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών εδώ