Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Οκτώβριος 2019

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 07:32

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 6/11/2019

Αγαπητοί γονείς,
Στις 6 Νοεμβρίου 2019 το σχολείο μας, όπως και όλα τα σχολεία της περιοχής, θα παραμείνει κλειστό, αφού οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου στον οποίο και ανήκουν.
Την ημέρα εκείνη θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συλλόγου και οι εκπαιδευτικοί θα καλυφθούν  με άδεια απουσίας από τα καθήκοντά τους η οποία  χορηγείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας
Με εκτίμηση
Στάθης Σπαθιάς

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Στο συνημμένο έγγραφο σας παραθέτουμε την εγκύκλιο σχετικά με τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 2019.

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Αγαπητοί γονείς , 

Όλοι γνωρίζετε το θέμα  https://mdahellas.gr/donations/226-rafail/  Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί πανελληνίως το ποσό των 2.280.000 €. Απαιτούνται 3.000.000
 Σίγουρα μπορείτε  μεμονωμένα να βοηθήσετε το παιδί, όμως σας ενημερώνουμε ότι από αύριο και μέχρι τέλους της εβδομάδας  θα υπάρχει και στο σχολείο μας  κουμπαράς για αυτό το σκοπό. 
Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να βάλουμε όλοι ένα χέρι βοήθειας για τον μικρούλη συνάνθρωπό μας .
Κατά συνέπεια μπορείτε μέσω των παιδιών να στείλετε χρήματα στο σχολείο και να τα ρίχνουν τα ίδια μέσα στον κουμπαρά. Την Παρασκευή το πρωί αφού καταμετρηθούν θα γίνει η κατάθεση στην Τράπεζα και θα σας αποστείλουμε το αποδεικτικό κατάθεσης.
 
 
 
Κατηγορία Ανακοινώσεις

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις  για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο ,κανονικά,  στις 08.15 π.μ. και θα αποχωρήσουν μετά το τέλος των εκδηλώσεων στις 10.00 π.μ. περίπου 

με ευθύνη των γονιών τους. Την ημέρα εκείνη ΔΕΝ θα λειτουργήσει η Πρωινή ζώνη και το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης η παρέλαση. Οι συμμετέχοντες  μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται απέναντι από το 1ο Λύκειο Πεύκης  στις 11.45 πμ, όπου θα τους περιμένουν οι συνάδελφοι Γιοβάνη Χρυσή και  Παγκαρλιώτα Χαρούλα, ενώ οι συμμετέχοντες στη σημαία θα πρέπει να βρίσκονται στον ΙΝ Αγ. Παντελεήμονα από τις 11.00 πμ, όπου θα τους περιμένει η συνάδελφος Καρυδάκη Ιωάννα  για τη δοξολογία.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ

Κατηγορία Ανακοινώσεις
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 12:23

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 18ου ΔΣ Αμαρουσίου, μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε το σεμινάριο Α' Βοηθειών που πραγματοποιείται από την First Aid Athens / Δωρεάν Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο σχολείο τους, Ιωνος και Ανδρέα Συγγρού, Μαρούσι (Είσοδος από Ιωνος 10).

 


Το μάθημα αφορά επείγουσες καταστάσεις (μερικές εξ αυτών άμεσα απειλητικές για τη ζωή του παιδιού αλλά και κατ' επέκταση του ενήλικα).
Θα αποσαφηνιστεί ο ρόλος του μη ιατρού και της άμεσης βοήθειας που μπορεί να παράσχει σε τέτοιες καταστάσεις. Επίσης θα καταρριφθούν αστικοί μύθοι σχετικά με την αντιμετώπιση τους.
Το μάθημα είναι διαδραστικό και απαιτεί τη συμμετοχή των παρευρισκομένων (θα γίνει προβολή βίντεο και εκπαίδευση του προσωπικού σε πρόπλασμα).

Η διάρκεια του μαθήματος είναι περίπου 4,5 ώρες, είναι δωρεάν και δεν αποτελεί πιστοποίηση βασικής υποστήριξης ζωής.

Ενότητες:
☑️ Καρδιοαναπνευστική ανακοπή – Αναζωογόνηση
☑️ Επιληπτική κρίση
☑️ Σοβαρή Αιμορραγία
☑️ Αναπνευστική απόφραξη - Πνιγμονή
☑️ Λιποθυμικό επεισόδιο
☑️ Σοβαρή αλλεργική αντίδραση – Αναφυλαξία

Εκπαιδευτής: Κρασαδάκης Χρήστος
Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Νοσοκομείου ΚΑΤ
Advanced Cardiac Life Support Provider
Advanced Trauma Life Support Provider
RTI First Aid Instructor

Δηλώσεις συμμετοχής έως 22/10 στο email του συλλόγου: [email protected]
Κατηγορία Ανακοινώσεις
Ο Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης έστειλε το παρακάτω μήνυμα:
"Για την άρτια διεξαγωγή και την αποφυγή συνωστισμού της Παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2019, σας ενημερώνουμε ότι η Παρέλαση θα λάβει χώρα στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης τη Δευτέρα 28.10.2019 και ώρα 12:15 μ.μ. επί της Λεωφόρου Ειρήνης. 
Το σημείο εκκίνησης είναι η διασταύρωση της Λ. Ειρήνης με την οδό Αποστολοπούλου και το σημείο τερματισμού και παραλαβής των παιδιών είναι η διασταύρωση της Λ. Ειρήνης με την οδό Κολοκοτρώνη. "
Κατηγορία Ανακοινώσεις
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 10:19

Τα ρούχα της παρέλασης

Αγαπητοί γονείς,

 

Σε ό,τι αφορά στην ενδυμασία των μαθητών/τριών των Ε ’& ΣΤ’ τάξεων, που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019, σας ενημερώνουμε ότι αυτή περιλαμβάνει τα εξής:

 

 -ΚΟΡΙΤΣΙΑ: Άσπρο πουκάμισο, λεπτό σκούρο μπλε πουλόβερ (V), σκούρα μπλε φούστα, μπλε φουλάρι, άσπρο καλσόν & μαύρα παπούτσια.

 

*Η κονκάρδα θα χορηγηθεί από το σχολείο.

 

 

-ΑΓΟΡΙΑ: Άσπρο πουκάμισο, λεπτό σκούρο μπλε πουλόβερ (V),  σκούρο μπλε παντελόνι, μπλε γραβάτα & μαύρα παπούτσια (ΠΡΟΣΟΧΗ!! αν πρόκειται για αθλητικά παπούτσια, να είναι μαύρα ).

 

*Η κονκάρδα θα χορηγηθεί από το σχολείο.

 

 

Ο/ Η σημαιοφόρος ,οι παραστάτες,( Η επιλογή τους θα γίνει όταν δημοσιευθεί το αντίστοιχο ΦΕΚ) οι διμοιρίτες καθώς και ο  μαθητής που θα φέρει την ταμπέλα του σχολείου να φορούν άσπρα γάντια

 

Ανεξαρτήτως καιρού και για λόγους καλής παρουσίας τα πουλόβερ να φορεθούν οπωσδήποτε ( η απόσταση της παρέλασης είναι λίγα μόνο μέτρα). 

 

Παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε για τα παραπάνω, ώστε το σχολείο μας να έχει μια καλή και αξιοπρεπή  παρουσία  στην παρέλαση                                                                                                                  

 

 

Κατηγορία Ανακοινώσεις
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 08:54

1ο Εσωτερικό Τουρνουά Σκάκι

Ξεκίνησε τη Δευτέρα, 14/10/2019  το 1ο Εσωτερικό Τουρνουά Σκάκι του 1ου Δσχ Πεύκης και διεξάγεται με τυχαίες κληρώσεις μαθητών  από Γ΄- ΣΤ΄, οι οποίοι και δήλωσαν συμμετοχή. Οι αγώνες διεξάγονται  κυρίως στην επιδαπέδια σκακιέρα του σχολείου, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Κάθε νικητής /νικήτρια προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

 
 
Κατηγορία Ανακοινώσεις