Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρες 19:00 έως 22:00.
 
Δηλώστε συμμετοχή στο #Webinar Α' Βοηθειών, με οδηγίες προσαρμοσμένες στον COVID-19, που πραγματοποιείται από τον ανθρωπιστικό οργανισμό KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές σε συνεργασία με την ΕΕΕΠΦ - Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, το Δήμο Σιθωνίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Το σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ ‼️‼️
 
Ευπρόσδεκτοι ενήλικες και παιδιά 
 
Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής
 
Απαραίτητη η προεγγραφή στο⬇️ [email protected]

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning υποστηρίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αυτή τη σχολική χρονιά με τις δράσεις της.

Σήμερα προσφέρουμε ένα σεμινάριο που απευθύνεται στους γονείς, ιδιαίτερα των μικρών μαθητών, για να είναι σε θέση να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Περιλαμβάνει:

·         Χρήσιμες συμβουλές για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών τους.

·         Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, τη WebEx.

·         Οδηγίες χρήσης των ασύγχρονων πλατφορμών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, τις «e-class» και «e-me».

·         Περιγραφή του εθνικού αποθετηρίου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού «Φωτόδενδρο».

·         Τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

·         Οδηγίες χρήσης για άλλες πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν κάποια σχολεία.

Το σεμινάριο είναι διαθέσιμο για όλους, χωρίς κωδικούς. Μπορείτε να το δείτε από εδώ

https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=4242

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους τους γονείς, που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, σε περίπτωση που στο σχολείο τους ή στο τμήμα τους υπάρχει πρόβλημα και θα χρειαστεί η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning

Νίκος Τζιμόπουλος

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι, ύστερα από την ανάληψη υπηρεσίας στο σχολείο μας της δασκάλας Πληροφορικής , Μαίρης Σαραντάρη  και την έλευση ΜΟΝΟ για αύριο (25/9 ) δασκάλας, που εξοικονομήθηκε ύστερα από απίστευτες πιέσεις μας  προς τη Δνση Αθμιας και όχι μόνο, για 5 διδακτικές ώρες  , το ΟΛΟΗΜΕΡΟ  θα εξακολουθήσει  να λειτουργεί έως τις 15.00  ΚΑΙ αύριο αλλά και όλη την ερχόμενη εβδομάδα έως και  την Πέμπτη , 1/10/2020 , χωρίς να γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι την Παρασκευή 2/10 και πάντοτε εκτός απροόπτου ( πάντα υπάρχει η πιθανότητα για έκτακτη άδεια εκπκου).
Σας υπενθυμίζουμε ότι πάντα υπάρχουν 2 κενά εκπκων όπου και ένας να μας έρθει και πάλι δεν καλύπτεται στο 100% η λειτουργία του ολοήμερου ως τις 16.00.
 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Να γνωρίζετε ότι από τη μεριά του σχολείου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τη Δνση Β΄Αθήνας  για κάλυψη των διδακτικών κενών που έχουν προκύψει. 
Επίσης έχει παρακαμφεί η ιεραρχία και  έχουμε αποταθεί απευθείας και στο ΥΠΑΙΘ.
Ενέργειες έχουν γίνει και από τον Σύλλογο Γονέων .
Αναμένουμε...
Να θεωρείτε δεδομένη τη λειτουργία ως έχει σήμερα και αύριο Πέμπτη 24/09 (σχόλασμα γενικό στις 15.00 ) και θα δούμε για την Παρασκευή.
 
Με εκτίμηση 
Στάθης Σπαθιάς

Αύριο 23/09 & την Πέμπτη 24/09 θα λειτουργήσει έως τις 15.00.

Για την Παρασκευή ειλικρινά δεν γνωρίζουμε...
Θα σας κρατάμε ενήμερους.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δυσκολία!
Παρακαλούμε θερμά να αναγράφετε πάνω στο μπολάκι του παιδιού όνομα και τμήμα.
 
Με εκτίμηση , 
Στάθης Σπαθιάς

Αγαπητοί γονείς, 

Είναι Δευτέρα ,21/09 και η κατάσταση που σας έχει περιγραφεί με το προσωπικό από την προηγούμενη εβδομάδα δεν έχει αλλάξει. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ , ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΑΣΜΑ ΣΤΟ ΟΛΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ 15.00.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ!!
 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ
1. Παρακαλούμε να διευκολύνετε το έργο του σχολείου παρακολουθώντας όλες τις ανακοινώσεις εδώ και στην ιστοσελίδα
 

2. Φέρνοντας σήμερα τα παιδιά κανονικό φαγητό θεωρούμε ότι έχουμε την συγκατάθεσή σας για ζέσταμά του. Αν κάποιος από εσάς θέλει να επιμείνει στην ξηρά τροφή ή δεν θέλει ζέσταμα, παρακαλούμε να το δηλώσει ΑΜΕΣΑ εδώ σήμερα!

Το πρωί τα παιδιά ερχόμενα στο σχολείο αφήνουν το φαγητό σε ένα καροτσάκι που έχουμε και το πάμε εμείς στο ψυγείο. Αυτό για να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών.
 
3. Από την προηγούμενη εβδομάδα σας έχουμε ζητήσει να υποβάλλετε την υπεύθυνη δήλωση αποχώρησης του παιδιού σας από το σχολείο. Και αυτό πρέπει να λυθεί ΑΜΕΣΑ στέλνοντας τη στην αντίστοιχη δασκάλα με το παιδί ή με μέιλ
 
4.Επίσης η Δ΄τάξη να προσκομίσει ΑΜΕΣΑ το ΑΔΥΜ. Διαφορετικά λυπούμαστε αλλά τα παιδιά δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα της γυμναστικής
 
5. Να φροντίσετε ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους , αρκετό νερό, αντισηπτικά μαντηλάκια, υγρό, δύο τουλάχιστον μάσκες και να γίνεται θερμομέτρησή τους προτού φύγουν από το σπίτι.
 
6. Παρακαλούμε να μην ενοχλείτε τις δασκάλες με μέιλ για θέματα που δεν αφορού τα μαθήματα. Αφήστε να σας ενημερώσουν αυτές πρώτα. Ήδη θα ξεκινήσουν σταδιακά οι οι ενημερώσεις για κάθε τάξη αυτήν την εβδομάδα.
 
7. Σήμερα ξεκινά η δράση της βιβλιοθήκης " Το σχολείο γυρίζει σελίδα" . Έχουμε επιλέξει δύο βιβλία. Για Β, Γ  " Φιλενάδα Φουντουκιά μου" της Αγγελικής Βαρελλά και για Δ Ε ΣΤ " Η μωβ ομπρέλα" της Άλκης Ζέη. Καθημερινά  γυρίζουμε μία σελίδα από τα βιβλία η οποία   διαβάζεται από τις δασκάλες στις 08.15. Δεν θα γίνεται ανάγνωσή της από τα παιδιά στα αναλόγια που είχαμε πέρσι για ευνόητους λόγους. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα μπαίνουν από τις δασκάλες εργασίες- δραστηριότητες πάνω στα δύο βιβλία. Παρακαλούμε στηρίξτε τη δράση!
 
8. Σήμερα στην τσάντα των μαθητών της Α΄ θα βρείτε ένα δωράκι που προσφέρει ο Σύλλογος Γονέων για το καλωσόρισμά τους και την καλή χρονιά!
 
9. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα αν κάποιος θέλει να δηλώσει απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών. Ανατρέξτε σε προηγούμενο μέιλ για να δείτε τη σχετική εγκύκλιο ή στην ιστοσελίδα
 
10. Τηρήστε τα ωράρια προσέλευσης  και αποχώρησης και μην συνωστίζεστε στις εισόδους.
 
Για ό,τι άλλο χρειαστεί είμαστε εδώ!!
 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ
Σελίδα 1 από 67