Οι απαραίτητες πληροφορίες στα συνημμένα έγγραφα.

ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΓΟΝΕΙΣ,
 
ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΏ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ ΑΘΜΙΑΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:
 
 Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4187/10-09-2021, σελ . 56128 ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται κατ΄εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας  έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα, συνεπώς  πριν από τη Δευτέρα.  Ο δεύτερος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα διενεργηθεί αυτή την εβδομάδα πριν από την Πέμπτη.
 
ΣΥΝΕΠΩΣ , ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΉ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ , ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΥΠΟΒΟΛΉΣ ΤΟΥ ΤΕΣΤ.
ΣΤΗΝ ΕΚΤΥΠΏΣΙΜΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΆ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ.
ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΉ ΚΑΡΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΤΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΔΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ, ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΝΑ ΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΊΣΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.
ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΑΡΤΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.
 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΝΣΗ

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Οι διατάξεις για τα σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές σελ. 11-19 του ΦΕΚ

 

 
 
 
 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα, 13/09/2021, στις 09:00 π.μ. 

Την ημέρα εκείνη τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες, αφού ΔΕΝ θα μοιραστούν τα βιβλία.Τα βιβλία από τις 14/9.

Οι μαθητές των Β΄,Γ΄, Δ, Ε΄,ΣΤ΄  προσέρχονται στο σχολείο από τις 08.15πμ έως και 08.30 πμ . τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκες, αποστάσεις, απολύμανση των χεριών), ως εξής: 

Β΄τάξη από την οδό Ιωαννίνων, από την κεντρική είσοδο με τα "βιβλία". Στη συνέχεια ανεβαίνουν στον α΄όροφο όπου θα τους περιμένουν οι δασκάλες τους για να τους οδηγήσουν στις αίθουσές τους

 Γ΄&Δ΄τάξεις από την Ιωαννίνων από τη διπλανή είσοδο. Προχωρούν κυκλικά από το θέατρο και εισέρχονται στο κτήριο από την είσοδο του προαυλίου. Οι μαθητές της  Γ΄ ανεβαίνουν στον α΄όροφο και μπαίνουν στις αίθουσές τους όπου θα τους περιμένουν οι δασκάλες τους. Οι μαθητές της Δ΄ανεβαίνουν στον β΄όροφο.

 Ε΄&  ΣΤ΄τάξεις  από την οδό Κυζιρίδη. Περνούν μέσα στο κτήριο και κατευθύνονται στον β΄όροφο και μπαίνουν στις αίθουσές τους , όπου θα τους περιμένουν οι δάσκαλοί τους.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ,ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ (SELF TEST), ΠΟΥ ΘΑ EXOYN KANEI ΕΩΣ 24 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ. Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟ!!

Οι μαθητές της Α΄τάξης  προσέρχονται στο σχολείο από τις 08.30πμ έως και 08.45 πμ . τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκες, αποστάσεις, απολύμανση των χεριών).Εκεί στην είσοδο, ΑΦΟΥ  ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ (SELF TEST), ΠΟΥ ΘΑ EXOYN KANEI ΕΩΣ 24 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ, θα τους παραλαμβάνουν οι δασκάλες και θα τους οδηγούν στο προαύλιο. 

Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟ.

Ο αγιασμός θα ξεκινήσει στις 09.00 πμ στον αύλειο χώρο με εκπροσώπους των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι εκπρόσωποι των μαθητών θα είναι όλοι οι μαθητές της Α΄τάξης και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών θα είναι οι δασκάλες της Α΄ τάξης και όλοι οι συνάδελφοι των μαθημάτων ειδικοτήτων. Τα παιδιά προτού ξεκινήσει ο Αγιασμός θα έχουν τοποθετηθεί σε ασφαλείς αποστάσεις. 

Μετά το πέρας του Αγιασμού  ο ιερέας θα επισκεφτεί  εντός κτηρίου όλα τα τμήματα για ευλογήσει και τους υπόλοιπους μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Στις 09.30 πμ  οι μαθητές Β,Γ,Δ,Ε, ΣΤ θα αποχωρήσουν από τις ίδιες ακριβώς εισόδους που μπήκαν και θα σχολάσουν  με ευθύνη των γονέων τους.

Το ίδιο θα συμβεί και με τους μαθητές της Α΄, αλλά στις 09.45 πμ, αφού νωρίτερα και μετά το πέρας του αγιασμού,  θα έχουν μπει κι αυτοί με τη σειρά τους στις αίθουσες τους με τις δασκάλες τους για μία πρώτη γνωριμία.

Όλοι οι γονείς, πριν ,κατά τη διάρκεια του Αγιασμού ,αλλά και στο σχόλασμα  θα παραμείνουν εκτός του αύλειου χώρου τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκες, αποστάσεις)   και θα περιμένουν τους μαθητές για να τους παραλάβουν.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ/ΜΑΘΗΤΕΣ,

 ΗΔΗ ΑΠΟ ΧΤΕΣ , 8/9/2021 ΚΑΙ ΕΩΣ 17/9/2021 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 6 ΔΩΡΕΑΝ SELF- TEST (ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ) ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ.
Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
Σας καλωσορίζουμε τη νέα σχολική χρονιά στο σχολείο μας!

Σύμφωνα με την αριθ. 109660/ΓΔ4/8-9-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, ο Αγιασμός τη φετινή χρονιά θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και πέρυσι.

Συνεπώς , θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στον αύλειο χώρο του σχολείου  στις  9.00 πμ μετά από συνενεννόηση  με τους ιερείς του Ι.Ν Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης , με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.
Για περισσότερες διευκρινίσεις θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις.
 
 
Ο Διευθυντής
 

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διάβασαν το βιβλίο του κ. Βασίλη Παπαθεοδώρου "Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας". Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο με κεντρικό μήνυμα ότι η αγάπη και η φιλία νικά τα πάντα. Οι ήρωές του διακατέχονται από ειλικρινή αισθήματα αγάπης, φιλίας και αμοιβαιότητας προς το συνάνθρωπο, αλτρουισμού και ανιδιοτέλειας , ιδανικά που θα έπρεπε να έχει κάθε νέος άνθρωπος. Η πάπια στο ταξίδι της αναδεικνύει  τα μεγάλα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη μας,  με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους νεαρούς αναγνώστες.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης επεξεργάστηκαν το βιβλίο, έκαναν κατασκευές και την Πέμπτη 24 Ιουνίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τον συγγραφέα του βιβλίου. Ο κ. Παπαθεοδώρου συνομίλησε με τους μαθητές και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους. Σε λίγες μέρες θα μπορέσουμε όλοι να παρακολουθήσουμε το βίντεο της διαδικτυακής εκδήλωσης. 
 
 
 
Σελίδα 1 από 76