Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: Α΄τάξη

Τα παιδιά του Α1 και Δ1... μπορούμε και κάνουμε επισκέψεις... γιατί έχουμε κέφι και φαντασία... και πιστεύουμε στη μαγεία!!! 

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 08:25

Τα παιδιά δημιουργουν!

Από το μαθητή Π.Β. της Α τάξης

Κατηγορία Α τάξη
Ετικέτες
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 13:09

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη.Α ' τάξη Α2 τμήμα

"Μάρτη, Μάρτη μου καλέ και Φλεβάρη φοβερέ κι αν φλεβίσεις κι αν τσικνίσεις ,καλοκαίρι θα μυρίσεις.Κι αν χιονίσεις κι αν κακίσεις πάλι άνοιξη θα ανθίσεις."

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 13:04

Γαϊτανάκι Α τάξη Α2 τμήμα.

Σήμερα μάθαμε να πλέκουμε το γαϊτανάκι με την καθοδήγηση της κυρίας της Φυσικής Αγωγής κ. Χρυσής Γιοβάνη .Ενα έθιμο που μας πάει πολύ πίσω στο χρόνο. Ξεκίνησε από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο. Αρχικα οι 12 κορδέλες δένονταν σε ένα  δέντρο (έλατο) .Εν συνεχεία καθιερώθηκε ο στύλος  για το γαϊτανάκι .

Κατηγορία Φυσική Αγωγή
Ετικέτες
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 12:04

Η Α' τάξη φτιάχνει το δικό της γαϊτανάκι!!!

Μιας και κάθε μέρα διαβάζουμε και από μια σελίδα του βιβλίου της Ζωρζ Σαρή, αποφασίσαμε να φτιάξουμε όλοι μαζί και το δικό μας γαϊτανάκι και να μπούμε στο πνεύμα των ημερών.

Καλή Σαρακοστή!!

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 07:58

Οι Alcedo στο σχολείο μας 25/2/2020

Την Τριτη 25/2/2020 οι Alcedo επισκέφθηκαν το σχολείο μας και έδωσαν μια μαγική συναυλία.¨Όπως αναφέρουν στο βιογραφικό τους : Η παράσταση «του κόσμου οι μουσικές» ταξιδεύει τα παιδιά (όπως και τους μεγάλους) μέχρι τις άκρες του κόσμου για να καταλάβουν και να βιώσουν πως οι άνθρωποι σε όλους τους τόπους της γης ζούσαν και πλούτιζαν με τη μουσική τις απλές καθημερινές τους στιγμές, αλλά και ξεπερνούσαν πιο εύκολα της δυσκολίες της ζωής, που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Μέσα από την παράσταση αυτή, οι μουσικοί των ALCEDO προτείνουν στα παιδιά τη μουσική σαν ένα στήριγμα και τρόπο έκφρασης στη δική τους προσωπική ζωή. Η μουσική λοιπόν  πλημμύρισε το χώρο και ξεσήκωσε  τα παιδιά που σιγοτραγουδούσαν μαζί τους. Στο τέλος οι μαθητές μας ενώθηκαν σε ένα κυκλωτικό χορό. Με αυτό τον χορό σφραγίστηκε η εξαιρετική αυτή εμφάνιση.

Κατηγορία Σχολικές
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 18:17

Το γαϊτανάκι Α τάξη. Α 2 τμήμα

"Αν όλα τα παιδιά της γης πιαναν γερά τα χέρια κορίτσια αγόρια στη σειρά και στηνανε χορό ο κύκλος θα γινόταν ακόμα πιο μεγάλος κι ολόκληρη τη γη μας θα  αγκάλιαζε θαρρώ..." Ένα τραγουδάκι για την ειρήνη και την αδελφοσύνη. Σήμερα ξεκινήσαμε τον κύκλο και τραγουδήσαμε το τραγουδάκι από το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή.

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 11:49

Η Α δημοτικού ζωγραφίζει τον Αρλεκίνο

 Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης ,με αφορμή τις Αποκριές, διαβάσαμε το παραμύθι της Ζωρζ Σαρή "ο Αρλεκίνος" ,εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε ομαδικά πορτραίτα του Αρλεκίνου.

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες

Στην επίσκεψη μας στο εργαστήριο κεραμικής στην Ακαδημία Πλάτωνος παρακολουθήσαμε κουκλοθέατρο σχετικό με την τέχνη της αγγειοπλαστικής. Ο αγγειοπλάστης μας κατασκεύασε από πηλό διάφορα αγγεία κατά παραγγελία των παιδιών, εξηγώντας μας την τεχνική του. Στην τρίτη φάση της επίσκεψης μας τα παιδιά δημιούργησαν από πηλό μάσκες, ήρθαν σε επαφή με το υλικό και πήραν τις δημιουργίες τους μαζί τους. 

Μας κάνει εντύπωση  το γεγονός ότι από τα πιο απλά υλικά δημιουργούνται τόσο όμορφα  εύχρηστα και καλαίσθητα αντικείμενα τέχνης. Παρακολουθώντας τον τεχνίτη αγγειοπλάστη πηγαίνουμε πολύ πίσω στο χρόνο και διαπιστώνουμε  ότι με τα ίδια υλικά και με πολύ μεράκι είναι στην ουσία  ο συνεχιστής μιας τέχνης αιώνων.

 

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 11:09

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών Α1

Οι μαθητές του Α1με κατάνυξη παρακολούθησαν τη δοξολογία για τον εορτασμό  των Τριών ιεραρχών στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου. 

Κατηγορία Σχολικές
Ετικέτες
Σελίδα 1 από 6